4 september, 2018

Gamla stan är ett av Stockholms populäraste områden att strosa runt på vintern och dessutom äta sitt julbord i. Här hittar du passande stämning och atmosfär vilket gör väldigt mycket för en lyckad kväll.

Den röda tråden som genomsyrar alla julbord i gamla stan är det klassiska svenska julbordet och gärna med inslag av vilt. Gamla stan har en bra utbud av julbord och vi ger er våra bästa tips.

Vill du kika hela vårt utbud direkt? Gå vidare till vår sökfiltrering där du kan söka runt bland alla julbord i Stockholm.

Gamla Riksarkivet är beläget på Riddarholmen i en miljö som andas historia. Här möts man av deras egenkryddade glögg alternativ varm cider som man kan njuta av innan du ska inviga ett väl genomtänkt julbord signerat den folkkära stjärnkocken Niklas Ekstedh. Julbordet är fyllt med hemlagade delikatesser, klassiker samt kockens egna personliga favoriter. Julbordet på Gamla Riksarkivet kostar mellan 495-950 kr.

Är ni ute efter ett prisvärt och generöst julbord är Movitz ett bra alternativ, en klassisk krog med den genuina Gamla Stan-atmosfären. För endast 450-550 kr per person får du ett klassiskt julbord med allt ifrån sill, janssons, köttbullar och prinskorvar till härliga vegetariska rätter.

Mårten Trotzig har sin inriktning på mat från det svenska köket och dukar därför upp ett traditionellt svenskt julbord när det närmar sig juletid. Julbordet dukar upp i deras vinterträdgård i gamla stan och deras julbord kostar mellan 495-595 kr beroende på sittningstid.

Mr French hittar vi på Skeppsbrokajen med en fantastisk utsikt över vattnet, här kan ni här avnjuta årets julbord med glädje. Mr French dukar de upp ett hemlagat traditionellt julbord innehållandes julens alla smaker som sillar, köttbullar, färska räkor, korvar, grillat kött och mycket mer! Julbordet kostar mellan 445-795 kr beroende på dag och sittningstid.

Stortorgskällaren som ligger mitt på Stortorget i Gamla Stan fortsätter med samma lyckade koncept som i fjol. Under december får de nämligen besök av Plura Jonsson som tillsammans med köksmästaren Mathias Brogie dukar upp sina personliga och kärleksfulla favoriträtter tillsammans med klassiska julrätter. Plura hjälper även till med att krydda snapsen och välja musiken som spelas på Stortorgskällaren under sittningarna. Här får du betala 425-795 kr beroende på sittningstid.

Läs gärna mer om andra restauranger i Gamla stan som serverar julbord.

Julbordsmäklarna samarbetar med de mest välrenommerade restaurangerna i Storstockholm som serverar julbord och bokade under föregående år julbord till 28 000 personer. Våra kundutvärderingar tillsammans med andra recensioner på internet ligger till grund för slutsatserna i denna bloggserie. Dela gärna med dig vad du tycker!


Vill du få tips och hjälp med att boka årets julbord, kontakta oss nu!

Julbordsmäklarna är Stockholms största förmedlare av julbord. Hos oss bokar du snabbt och enkelt Stockholms bästa restauranger till årets julfest eller julbord. Vi erbjuder alltid samma pris som hos restaurangen!

Fyll i alla fält och skicka sedan din förfrågan. Vi kontaktar dig inom 1 tim.