16 oktober, 2018

Strax utanför Göteborg hittar du delar av Sveriges vackraste skärgård. Vill du bort från storstadspulsen finns det ett gäng olika alternativt med alltifrån övernattning till julbordskryssing. Marstrand, Särö och Stenungsbaden är bara några av de ställen som dukar upp julbord med utsikt över havet. Nedan har vi listat några av de julbord som vi tycker är värda ett besök.

Vill nu se hela vårt utbud direkt? Gå vidare till vår sökfunktion där du kan se alla restauranger som serverar julbord i Göteborg.

Långedrags värdshus ligger precis intill vattnet, bara några minuter ifrån Centrala Göteborg. Här kan ni njuta av den vackra utsikten över Göteborgs skärgård medan nu njuter av det klassiska julbordet med fokus på alla havets läckerheter. Hit kommer du för de fantastiska läget intill havet och för att frossa i skaldjur. De serveras julbord både som lunchsittning samt middag för 625-745 kr beroende på sittning.

Salt & Sill som är beläget på Klädesholmen kan du förvänta dig det absolut bästa kombinationerna av sill och snaps. Här kan du välja om du vill komma förbi på en lunch, middag, eller bo över en natt och vakna upp till den magiska utsikten som Salt & Sill har att erbjuda. Oavsett tillfälle så serveras ett magiskt julbord med starka influenser från havet, kusten och landet i vår närhet. Julbordet på Salt & Sill kostar 495-695 kr beroende på dag och sittningstid.

Restaurang Seaside Björkö ligger som ni hör ute på Björkö, ungefär 30 minuter från Centrala Göteborg. Är du sugen på att komma bort från storstadspulsen och in i en avslappnad harmonisk miljö så har du hittat helt rätt. Här serveras både julbordsklassiker som skinka och köttbullar tillsammans med en hel del fisk och skaldjur för 490 kr per person. Med eget rökeri njuder de även på varmrökt Björkölax och rökt kummel som specialité.

Att fira in julen på Grand Hotel Marstrand är något alldeles extra. På Grand Hotell i paradisparken sprakar eldarna och innan det är dags att ta plats till bords serveras rykande het glögg i den vackert upplysta paviljongen. Här kan du avnjuta ett julbord tillagat från grunden med hög kvalité och mycket kärlek. Om man är intresserad av en längre vistelse eller inte bor i närområdet finns det möjlighet att köpa julbordspaket, då ingår både välkomstglögg, julbord, övernattning och frukost.

Vill du lyxa till det ordentligt så kan du åka ut till Säröhus för ett dygn med julbord, spa och övernattning. Här fullkomligt andas det julledighet och semester, om så för en middag eller en weekend. På kvällen serveras en 3 rätters julsupé innan det är dags för kaffe och det dignande dessert- och godisbordet. En julweekend på Säröhus kostar från 1385 kr per person och då ingår självklart julsupé, övernattning och frukost.

Våra kundutvärderingar tillsammans med andra recensioner på internet ligger till grund för slutsatserna i denna bloggserie. Håller du med oss?


Julbordsmäklarna utökar utbudet och finns nu i Stockholm, Göteborg och Malmö!

Vill du få tips och hjälp med att boka årets julbord, kontakta oss nu!

Julbordsmäklarna är Stockholms största förmedlare av julbord. Hos oss bokar du snabbt och enkelt Stockholms bästa restauranger till årets julfest eller julbord. Vi erbjuder alltid samma pris som hos restaurangen!

Fyll i alla fält och skicka sedan din förfrågan. Vi kontaktar dig inom 1 tim.