11 september, 2018

Skärgården är lika vacker på vintern som den är på sommaren, alltså ett utmärkt ställe att boka nästa års julbord. Fördelen med att välja ett julbord i skärgården är att du får inte endast njuta av maten utan du kan även njuta av båtturen dit alternativt utsikten över vattnet du har under middagen. Miljön med havet inpå knuten är svårslagen.

Fjäderholmarnas Krog erbjuder ett annorlunda men fortfarande traditionellt julbord. De serverar ett brett utbud av mat i små aptitliga portioner, man kan jämföra det med en avsmakningsmeny. Detta gör att det äntligen finns möjlighet att kunna prova allt som julbordet har att erbjuda. Kvällen fortsätter vid dessertbordet som har samma upplägg, det känns bra att man slipper missa något! Julbordet kostar mellan 695-1095 kr beroende på vilken sittning man väljer. Båten dit tar ungefär 20 minuter och går alltid en halvtimme för sittningen. På fjäderholmarna har ni även möjlighet att äta ert julbord på Fjäderholmarnas Rökeri som dukar upp ett svenskt traditionellt julbord med influenser sitt egna rökeri som håller hög klass. Här kostar julbordet 495-725 kr beroende på dag och sittning.

Strömma erbjuder julbordskryssningar där du kan njuta av god julmat på klassiska juldekorerade fartyg medan den vackra skärgården passerar utanför fönstren. Strömma har lång erfarenhet av julbord och fartygen är som gjorda för julfirande. På båtarna serveras ett julbord med flera bufféer och svenska klassiker samt båtens krögares favoriter. Du kan även gå in och titta vad de har för favoriter för att se om det är något speciellt du vill prova, då kan du välja båt efter det. Kryssningen på eftermiddag och kväll kostar mellan 635-795 kr per person. Här finns det även möjlighet att hyra ett helt fartyg om man är en stor grupp. Exempel på båtar som erbjuder julbord för mixade sällskap är M/S Prins Carl Philip och M/S Gustafsberg VII.

Smådalarö Gård dukar upp ett härligt julbord med fokus på skaldjur, passande när man befinner sig i underbar skärgårdsmiljö. Även fast de satsar på alla sorters läckerheter från havet så betyder inte det att du går miste om de klassiska tillhörigheterna, dessa finns också att tillgå. Julen på Smådalarö bjuder också på musikunderhållning med SDG live – Xmas Edition. De lovar dig en stämningsfull kväll med bländande vy över havet! Allt detta får du till priset av 795-995 kr per person.

Utö Värdshus öppnar upp restaurangen för ett julbord i skärgården tecken. Här blandas det klassiska med mer moderna och passande rätter som kirresill, kräftor, hemgravad oxfilé och utöröra – med lax. Något som de är stolta över är öns egen dryck, utösnaps som passar perfekt till julmaten. Båten du måste ta till Utö kostar ungefär 150 kr tur och retur och julbordet kostar 695 kr per person.

Vaxholms Kastell serverar god hemlagad julmat såsom gravade laxar, fisk- och skaldjurpaté, rullsylta, tjälknöl av älg, viltköttbullar, inlagda saffranspäron och mycket annat. Det rekommenderas att inte missa alla olika sillsorter samt julgodiset som de har lagt ner extra mycket kärlek på. Julbordet på Vaxholms Kastell kostar mellan 620-695 kr på kvällssittningen. Här finns även möjlighet att kombinera julbordet med någon av deras roliga aktiviteter där du kan få upp både flåset och vinnarglöden.

De flesta restauranger ovan går även att kombinera med övernattning om man skulle vilja njuta lite extra av skärgården vintertid.

Läs mer om fler restauranger i skärgården som serverar julbord.

Julbordsmäklarna samarbetar med de mest välrenommerade restaurangerna i Storstockholm som serverar julbord och bokade under föregående år julbord till 28 000 personer. Våra kundutvärderingar tillsammans med andra recensioner på internet ligger till grund för slutsatserna i denna bloggserie. Dela gärna med dig vad du tycker!


Vill du få tips och hjälp med att boka årets julbord, kontakta oss nu!

Julbordsmäklarna är Stockholms största förmedlare av julbord. Hos oss bokar du snabbt och enkelt Stockholms bästa restauranger till årets julfest eller julbord. Vi erbjuder alltid samma pris som hos restaurangen!

Fyll i alla fält och skicka sedan din förfrågan. Vi kontaktar dig inom 1 tim.