6 september, 2018

Det finns stor anledning att ta vara på Stockholms vackra skärgård även på vintern, det är alltså ett utmärkt idé att boka in nästa års julbord på en båt. Det finns flera alternativ till julbordskryssningar I Stockholms skärgård. Fördelen med att välja ett julbord på havet är att du får inte endast får njuta av maten utan du kan även njuta av utsikten över vattnet du har under hela kvällen. Miljön med havet inpå knuten är svårslagen.

Strömma erbjuder julbordskryssningar där du kan njuta av god julmat på klassiska juldekorerade fartyg medan den vackra skärgården passerar utanför fönstret. Strömma har lång erfarenhet av julbord och fartygen är som gjorda för julfirande så du går säkerligen inte härifrån besviken. Här serverar man ett julbord med flera bufféer och svenska klassiker och båtens krögares favoriter. Många av båtarna har även mindre separata salonger och ni har alltid möjlighet att abonnera hela båten om ni vill sitta avskilt. Julbordet kostar 545-795 kr beroende på vilken dag och tid ni väljer. Läs mer om respektive båt här: M/S Gustavsberg VII, S/S Stockholm, M/S Prins Carl Philip, M/S Waxholm III och M/S Angantyr. Är ni ute efter en lunchsittning kan ni välja på M/S Enköping eller M/S Östanå

M/S Vindhem får du chansen att äta så mycket du orkar från deras stora och hemlagade julbord. Här har de behållit alla klassiska rätter men även lagt till nya marina inslag som bl.a. rökta räkor, skagenröra, rådjurspaté. M/S Vindhem lovar dig en varm och ombonad traditionell julstämning och avgår från skeppsbron, det finns möjlighet att boka både för lunch samt middag. Priserna är 415-655 kr beroende på sittning.

M/S Molly är ett premiumalternativ där de tillsammans med Nobelkocken Johnny Johansson skapar en oförglömlig julbordskryssning. Här bjuder de på en sittande middag med två klassiska jultallrikar, en kall och en varm samt en tredje skaldjurstallrik. I priset på 1195 kr exkl moms ingår även 4,5 timme båthyra och tillgång till badtunna och bastu. Allt detta i kombination med Stockholms vackra julmiljö skapar en oförglömlig upplevelse för dig och dina gäster. Minimum 18 personer. Är ni ett sällskap över 30 personer kan ni även välja en traditionell julbordsbuffé.

Om man är ute efter ett budgetförslag kan de stora kryssningsfartygen vara ett bra alternativ. Om man ser till Silja Line och Birka Cruises serveras ett klassiskt julbord för endast 380 kr respektive 475 kr per person inkl dryck.

Julbordsmäklarna samarbetar med de mest välrenommerade restaurangerna i Storstockholm som serverar julbord och bokade under föregående år julbord till 28 000 personer. Våra kundutvärderingar tillsammans med andra recensioner på internet ligger till grund för slutsatserna i denna bloggserie. Dela gärna med dig vad du tycker!


Vill du få tips och hjälp med att boka årets julbord, kontakta oss nu!

Julbordsmäklarna är Stockholms största förmedlare av julbord. Hos oss bokar du snabbt och enkelt Stockholms bästa restauranger till årets julfest eller julbord. Vi erbjuder alltid samma pris som hos restaurangen!

Fyll i alla fält och skicka sedan din förfrågan. Vi kontaktar dig inom 1 tim.