18 december, 2017

Till jul är det extra gott och spännande att lägga in sin alldeles egen sill – Snabbaste vägen till egen inläggning får du genom att köpa färdig inläggningssill.

Genom att köpa färdig inläggningssill sparar du enormt mycket tid och detta är ett perfekt alternativ för er som är stressade inför allt som ska göras innan jul. Den så kallade 5-minuterssillen är en färdig inläggningssill som du kryddar själv. Det tar knappt 5 minuter att vända ihop en helt egen smak och de blir alltid uppskattat att bjuda på.

Inläggningen kan vara krämig eller klar, söt eller syrlig, kryddig eller snäll. Prova dig mer än gärna fram, det är svårt att misslyckas! Om du ändå vill vara mer säker på vilka smaker som faktiskt passar tillsammans har vi valt att dela med oss av våra 5 favoriter!

Klassisk Löjromssill

Ingredienser:

1 pkt Inläggningssill 5 min (420 g)
1 dl turkisk yogurt
1/2 dl majonnäs
1/2 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl gräslök
50 g löjrom
Lite vitpeppar

Gör så här:
1. Blanda yoghurt, majonnäs, gräslök, vitlök och löjrom. Smaka av med vitpeppar.
2. Skär sillen i mindre bitar och vänd runt i såsen. Låt den gärna stå i kylskåpet 1 dygn före servering.

Lingon och pepparsill 

Ingredienser:
1 pkt Inläggningssill 5 min (420 g)
3 dl vatten
1 dl ättika
2 dl strösocker
1 tsk svartpepparkorn
1 tsk rosépepparkorn
1 msk flytande honung
1 morot
1 rödlök
2 dl frysta lingon
4 lagerblad
1/2 kruka gräslök

Gör så här:
1. Koka upp vatten,ättika, socker, pepparkorn och honung i en kastrull.
2. Skala och skär moroten och löken i skivor.
3. Ta bort kastrullen från plattan och lägg ner lingon, lagerblad och grönsaker i lagen. Låt kallna.
4. Skär sillen i mindre bitar. Varva sill och lag i en burk. Låt stå i kylskåpet minst 1 dygn före servering.
5. Vid servering: Hacka gräslöken och servera till sillen.

Senap- och sesamsill

Ingredienser:
1 pkt Inläggningssill 5 min (420 g)
2 dl crème fraiche
2 tsk fransk senap
1 dl hackad persilja
1/2 tsk sesamolja
1 1/2 msk sesamfrön

Gör så här:
1. Blanda crème fraiche med fransk senap, persilja och sesamolja.
2. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllene.
3. Skär sillen i mindre bitar och vänd runt i såsen. Låt den gärna stå i kylskåpet 1 dygn före servering.
4. Vid servering: Strö över sesamfröna vid servering.

Saffranssill

Ingredienser:
1 pkt Inläggningssill 5 min (420 g)
2,5 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
1 pkt saffran
1 klyfta vitlök
1 äpple
peppar

Gör så här:
1. Skär äpplet i mindre bitar.
2. Blanda crème fraiche, majonnäs, saffran, pressad vitlök och äpple. Smaka av med peppar.
3. Skär sillen i mindre bitar och vänd runt i såsen. Låt den gärna stå i kylskåpet 1 dygn före servering.

Ingefära- och fänkålssill

Ingredienser:
1 pkt Inläggningssill 5 min (420 g)
1 cm riven ingefära
1 liten fänkål
1 lime (saft samt skal)
3 kvistar färsk dill
2 krm sichuanpeppar

Gör så här:
1. Skär sillen i mindre bitar, spara lagen!
2. Ta bort de yttersta grova bladen på fänkålen och skär därefter fänkålen i tunna skivor.
3. Lägg sillbitarna och fänkålen i en skål eller en burk och pressa över saften från en lime.
4. Finriv ingefära och skalet från en lime och vänd runt med sillen.
5. Häll över lagen från förpackningen och låt den stå i kylskåpet 1 dygn före servering.

Lycka till önskar Julbordsmäklarna!


Vill du få tips och hjälp med att boka årets julbord, kontakta oss nu!

Julbordsmäklarna är Stockholms största förmedlare av julbord. Hos oss bokar du snabbt och enkelt Stockholms bästa restauranger till årets julfest eller julbord. Vi erbjuder alltid samma pris som hos restaurangen!

Fyll i alla fält och skicka sedan din förfrågan. Vi kontaktar dig inom 1 tim.