4 december, 2017

Gröna inslag på julbordet blir bara mer och mer vanligt. Det är perfekt att kunna variera all den tunga maten på julbordet med en god sallad. Friska och fräscha grönsaker platsar utmärkt på tallriken tillsammans med de övriga julrätterna. 

Vårt tips är att fokusera på dina absoluta favoriter och blanda upp dem med en härlig julsallad, det är detta som ofta saknas på julbordet. Ta gärna in detta som en ny tradition, om du vill göra något riktigt bra för din hälsa.

Vi delar mer än gärna med oss av våra tre favoriter!

Grönkålsallad med västerbottensdressing

Ingredienser:
ca: 250 g grönkål
1 rött äpple

2 st sardellfiléer
1 vitlökskyfta
1 msk creme fraiche
1 1/2 dl olivolja
1/2 citron (saften)
1 dl riven västerbottenost
Brödkrutonger, rosta gärna kavring

Gör så här:
1. Skär loss grönkålen från mittsträngen. Koka upp vatten med lite salt och förväll kålen i någon minut, häll av och skölj i kallt vatten.
2. Torka grönkålen med en handduk och hacka den fint, det går även bra att köra den i en matberedare.
3. Skär kavring i små kuber och rosta i stekpanna. Låt dessa kallna.
3. Mosa sardellerna och pressa vitlöken. Blanda sedan detta med crème fraiche.
4. Pressa en halv citron och rör ner i blandningen. Vispa långsamt ner oljan till en tjock sås. Rör i den rivna osten.
5. Skär äpplet i små bitar.
6. Blanda dressingen med grönkål och äppelbitar. Strö över krutongerna.

Ljummen pumpasallad med dadlar och granatäpple

Ingredienser:
1 butternutpumpa
15 dadlar
1 1/2 dl pekannötter
Olivolja
Salt
Svartpeppar
1 citron
1 kruka persilja

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader. Kärna ur och skär bort skalet på pumpan. Skiva den i mindre bitar och lägg på en plåt.
2. Kärna ur dadlarna och lägg på plåten tillsammans med pekannötterna.
3. Ringla över lite olivolja, strössla över havssalt och peppar och ställ plåten i ungen i ungefär 20 minuter eller tills pumpan blivit mjuk. Lägg detta på ett fat.
4. Kärna ur ett granatäpple och strössla över pumpan.
5. Pressa saften från en citron och klipp över en kruka persilja över pumpan. Klart!

Rödkålssallad med äpple och valnötter

Ingredienser:
250 g färsk rödkål
2 röda äpplen
50 g valnötter

1 msk olivolja
1 tsk äppelcidervinäger
1 tsk Dijonsenap
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Gör så här:

1. Skiva rödkålen fint och krama den mjuk med händerna. Kärna ur äpplena och hacka valnötterna grovt.
2. Blanda rödkål och äpple i en skål.
3. Bland ihop olivolja, äppelcidervinäger, senap, salt och peppar och häll sedan över salladen.
4. Toppa med de hackade valnötterna.


Vill du få tips och hjälp med att boka årets julbord, kontakta oss nu!

Julbordsmäklarna är Stockholms största förmedlare av julbord. Hos oss bokar du snabbt och enkelt Stockholms bästa restauranger till årets julfest eller julbord. Vi erbjuder alltid samma pris som hos restaurangen!

Fyll i alla fält och skicka sedan din förfrågan. Vi kontaktar dig inom 1 tim.