25 maj, 2015

Stockholm har ett väldigt stort och bra utbud på julmarknader som erbjuder en kombination av shopping och julstämning. När man går på julmarknad är man ofta ute efter att man ska få en mysig upplevelse och för att hitta den rätta julkänslan. Några av sakerna som man brukar hitta på en julmarknad är mat i olika former, ljus, textilier, gammaldags juldekorationer och hantverk. Vi kommer nu att nämna några av de välbesökta julmarknader som man kan besöka i Stockholm.

Skansen är en plats där julen helt enkelt passar in, de gamla byggnaderna, djuren, läget och miljön hjälper till att skapa en genuin julstämning. Bodarna fylls med mat, godsaker och pynt som finns till försäljning och i de vackra kulturhistoriska husen pysslas och pyntas det för fullt. Julmarknaden på Skansen brukar sätta igång redan sista helgen i November och håller sedan öppet varje helg fram till jul. Efter ett besök på julmarknaden kan ni med fördel prova det svenskt traditionella julbordet på Solliden som erbjuder en enastående utsikt över Danviken.

I hjärtat av Stockholms nu mera gamla stad huserar årligen Stortorgets julmarknad som har varit tradition sedan år 1915. Utbudet på stortorgets julmarknad är väldigt rikt och det är klassiskt svenskt och traditionellt. Här hittar du allt från viltprodukter, ostar och fisk till julprydnader, smycken och bijouterier. Det finns verkligen allt möjligt att hitta på denna julmarknad och den håller öppet dagligen mellan 11-18 från den 21 november.

Kungsträdgårdens julmarknad har funnits i 20 år och byggs upp i direkt anslutning till skridskobanan vilket är en mysig aktivitet man kan kombinera med julmarknaden med för att verkligen få in den rätta julstämningen. Här erbjuds allt som du förväntar dig av en julmarknad, textil- och trähantverk och en massa mat i olika former. Julmarknaden har öppet mellan 11-18 veckorna innan jul.

Om du också tycker att skärgården är lika vacker på vintern som den är på sommaren så kan det passa att åka ut med båt för att uppleva Utö julmarknad. Denna traditionella marknad erbjuder julpyntade bodar med fina hantverk, rökt fisk och andra godsaker som är trevligt att ta med sig hem. Det anordnas med extra insatta båtar vid julmarknaden så att det ska vara smidigt att ta sig ut i skärgården. Man kan även passa på att antingen boka in sig på ett julbord alternativt ta en mysig julfika när man ändå är på plats. Julmarknaden brukar vara öppen första helgerna i december.

Hovstallarna anordnar i samarbete med svenska slottsmässor en traditionsenlig julmarknad. De kommer utställare från hela landet som säljer hantverk av finaste kvalité, ekologiska livsmedel, hemslöjdsprodukter och mycket mer. Under julmarknaden är även stall, vagnhallar, garage och selkammare öppna med guider på plats som gärna visar er runt och berättar mer.

Om ni kan tänka er att åka en bit utanför stan är Taxinge Slott i Nykvarn ett trevligt alternativ då det är Sveriges största julmarknad. Här ställer över 130 hantverkare från hela Sverige ut sina handtillverkade produkter. Du hittar även hemlagad mat som ost, korvar, sylta, skinka, bröd, sill och andra godsaker som hör julen till. När du har gått ett par timmar på julmarknaden och börjar bli sugen på en fika är Taxinge slotts ”kakslottet” något som måste provas. Här dukas Sveriges största kakbord upp där allt är hemlagat från grunden.

Hos oss på Julbordsmäklarna bokar du snabbt och enkelt de bästa restaurangerna som serverar julbord i Stockholm, Göteborg och Malmö. Inga dolda avgifter och ni ser priserna direkt på sidan. Vill du se hela vårt utbud? Använd gärna vår sökfiltrering för att hitta ett passande julbord


Vill du få tips och hjälp med att boka årets julbord, kontakta oss nu!

Julbordsmäklarna är Stockholms största förmedlare av julbord. Hos oss bokar du snabbt och enkelt Stockholms bästa restauranger till årets julfest eller julbord. Vi erbjuder alltid samma pris som hos restaurangen!

Fyll i alla fält och skicka sedan din förfrågan. Vi kontaktar dig inom 1 tim.