21 september, 2016

Välkommen till Lidingö och Stockholms närmaste skärgårdsö bara 15 minuter från Stockholms City. Hit kan du ta dig enkelt med buss alternativt båt. Lidingö har ett stort utbud av restauranger med julbord i olika miljöer. Ni kan även kombinera ert julbord med någon rolig aktivitet de stora idrottshallarna på Bosön som är beläget ute på Lidingö.

Elfviks gård ligger längst ut på Lidingö med mangårdsbyggnad, bondgård och ridstall. Här serveras ett klassiskt julbord i anrik miljö från 1775 för 523 kr. Är ni ett större sällskap eller önskar att vara ensamma finns möjligheten att abonnera gården för 695 kr per person på vardagar då de erbjuder mixade sällskap lördagar och söndagar.

Mästarvillan på Bosön börjar ni kvällen med en välkomstglögg framför den öppna spisen. Ni intar sedan matsalen och avnjuter en 3-rätters julmeny för 495 kr med fokus på svenska favoriter. Kombinera gärna er julmiddag med någon av de aktiviteter Bosön erbjuder eller varför inte övernattning i deras nyrenoverade hotellrum.

Lidingökrogen Pier 16 dukar upp ett klassiskt julbord med fokus på skaldjur i modern skärgårdsmiljö för 595 kr per person. Pier 16 ligger beläget alldeles intill Gåshaga brygga där det satsat på modern stil i skärgårdsmiljö. Hit tar ni enkelt med någon av strömmas båtar från Stockholms City. Pier 16 erbjuder även hotellrum där ni kan kombinera ert julbord med övernattning.

Högberga gård erbjuder ett traditionellt julbord för 695 kr intill vattnet med mäktig utsikt över Stockholms inlopp. På Högberga gård stoppar de sin egna korv, gravar laxen samt bakar patéerna från grunden. De erbjuder också konferens och övernattningsmöjligheter i en vacker herrgårdsmiljö.

Julbordet på Långängens gård är inte som andra julbord, här lagar de hela julbordet själva på lokalproducerade råvaror. De har inte plats för hundra olika laxar eller sillsorter utan fokuserar på de klassiska rätterna som alltid uppskattas. Kvällen börjar med ett glas värmande glögg framför brasan innan ni går och sätter er till bords för att avnjuta julbordet. Kvällen avslutas sedan med ett dessertbord signerat Lidingö Bröd & Pâtisserie, deras nyöppnade bageri.

Julbordsmäklarna samarbetar med de mest välrenommerade restaurangerna i Storstockholm som serverar julbord och bokade under föregående år julbord till 25 000 personer. Våra kundutvärderingar tillsammans med andra recensioner på internet ligger till grund för slutsatserna i denna bloggserie. Dela gärna med dig vad du tycker!


Vill du få tips och hjälp med att boka årets julbord, kontakta oss nu!

Julbordsmäklarna är Stockholms största förmedlare av julbord. Hos oss bokar du snabbt och enkelt Stockholms bästa restauranger till årets julfest eller julbord. Vi erbjuder alltid samma pris som hos restaurangen!

Fyll i alla fält och skicka sedan din förfrågan. Vi kontaktar dig inom 1 tim.