7 mars, 2019

Trenden med vegetarisk kost fortsätter och fler och fler byter ut kött mot grönsaker och andra vegetariska alternativ. Självklart följer denna trend även under julborden och restaurangerna får mer krav på sig att faktiskt erbjuda vegetariska alternativ.

Om du vill kan du gå vidare direkt till vår sökfunktion där du kan välja och vraka mellan alla de restauranger som serverar julbord i Malmö.

Än finns det inte så många helt vegetariska julbord att tillgå men att kombinera den klassiska julmaten med vegetariska alternativ blir helt klart ett fräscht och välsmakande inslag, trots att man inte är vegetarian. Nedan listar vi de julbord i Malmö som erbjuder ett bra vegetariskt utbud och fungerar för både vegetarianer och för icke-vegetarianer som föredrar att kombinera julmaten med vegetariska alternativ.

På Moriska paviljongen får du chansen att uppleva ”Aphrodite The Burlesque Extravaganza” med Cabaret Candy Club. Den fartfyllda showen kombineras med ett klassiskt julbord som är anpassat till både vegetarianer och veganer. Ni behöver som sagt inte ens anmäla er specialkost då dessa alternativ finns på julbordet för alla.

Ängavallen som är beläget ungefär en 25 minuters bilfärd från Malmö erbjuder ett 100% ekologiskt julbord. All mat är tillagad i restaurangköket och de flesta råvarorna kommer från den egna gården. Tillsammans med alla klassiska rätter hittar du även en hel del vegetariska alternativ. De kan även erbjuda ett helt vegetariskt julbord för er som önskar där de bjuds på läckerheter som vegoköttbullar, rotsakslåda, svampomelett och mycket mer!

Restaurang Rebell bjuder under julen in till en julmeny som serveras ”family style” i flera vändor direkt vid bordet. Man delar alltså maten med hela sällskapet. Här finns möjligheten att välja en helt grön meny för den som önskar. Efter välkomstglögg serveras 4 rundor av färgglada, vegetariska rätter till bords. Middagen rundas av med ris á la malta med inkokta clementiner, kryddnejlika och kanel.

Namu i Malmö bjuder på en spännande julmiddag med koreansk tvist och intensiva, spännande smaker. Här får ni chansen att njuta av 12 olika små rätter som serveras till bords. Menyn går att få helt vegetarisk, säger du inte till serveras allt från fisk, kött, vegetariskt och goda sötsaker i deras julmiddag. Restaurangen drivs av Jennie Walldén som är känd från både Sveriges mästerkock och som tv-kock i nyhetsmorgon.

Våra kundutvärderingar tillsammans med andra recensioner på internet ligger till grund för slutsatserna i denna bloggserie. Håller du med oss?


Julbordsmäklarna utökar utbudet och finns nu i Stockholm, Göteborg och Malmö!

Vill du få tips och hjälp med att boka årets julbord, kontakta oss nu!

Julbordsmäklarna är Stockholms största förmedlare av julbord. Hos oss bokar du snabbt och enkelt Stockholms bästa restauranger till årets julfest eller julbord. Vi erbjuder alltid samma pris som hos restaurangen!

Fyll i alla fält och skicka sedan din förfrågan. Vi kontaktar dig inom 1 tim.