28 september, 2016

Önskar ni att äta ert julbord mitt i Stockholms storstadspuls är Östermalm ett väldigt bra alternativ. Här erbjuds en stor mängd julbord som håller hög kvalité med olika inriktningar. Östermalms restauranger erbjuder allt ifrån ett klassiskt julbord till en 7 rätters avsmaknings meny, här finns något för alla. Med närheten till Stureplan har ni även möjlighet att abonnera en hel nattklubb alternativt fortsätta en fartfylld kväll efter julbordet på någon av Stureplans nattklubbar.

Julstämningen infinner sig redan på vägen till Restaurang Hjerta, på promenaden över Skeppsholmsbron. Vid utomhusbaren med utsikt över Djurgården serveras varm cider innan ni går in i värmen för att avnjuta ett julbord signerat stjärnkocken Malin Söderström. Julbordet som kostar 595 kr per person går från ett smakprov av dopp i grytan, över till sill och strömming, kallskuret, småvarmt, lutfisk och avslutas med ett gottebord. Lägg till Hertas egna varianter av rökta delikatesser och gästerna går garanterat mätta och belåtna härifrån.

Operaterrassen erbjuder ett stort traditionellt julbord signerat Stefano Catenacci. Stefano är en välkänd kökschef som blivit tilldelad en mängd olika utmärkelser under åren. Operaterrassen dukar upp ett exklusivt julbord i en välbevarad miljö för 795 kr. En härlig kombination mellan traditionella läckerheter och ett bra skaldjursutbud.

Renoverade Gute Grill ligger beläget på Brunnsgatan 6, nära Stureplan och övriga Östermalm. Här serveras ett klassiskt julbord med spännande inslag av gotländska traditioner för 595 kr per person. Allt på deras julbord är handgjort av kockarna på restaurangen. Om ni önskar att sitta avskilt har ni möjlighet att sitta i någon av deras deras chambrée Separéer.

I Armémuseums lokaler på Östermalm hittar du Artilleriet där du har möjlighet att ha en storslagen julfest i deras renoverade och fräscha lokaler. Artilleriet bjuder på ett trevligt helhetskoncept med mat på hög gastronomisk nivå i en modern och avslappnad miljö. Under julen serverar dem en inbjudande midvinterbuffé för 700 kr per person. För att kunna abonnera Artilleriet måste ni vara ett sällskap mellan 70-100 gäster, lokalhyra tillkommer.

Vill ni lyxa till det är julbordet på femstjärniga Grand Hotel ett bra alternativ. Här dukas det upp ett svenskt traditionellt julbord av högsta kvalité på verandan för 875 kr. Här hittar ni alla rätter som ett svenskt traditionellt julbord ska ha. Detta är ett av Stockholms populäraste ställen för julbord så se till att boka i tid, platserna tar slut snabbt. Är ni ett större sällskap finns det även möjlighet att boka någon av deras festlokaler i olika storlekar: Spegelsalen, Vinterträdgården, Bolinderska Palatset vån 1 eller Bolinderska Palatset vån 2.

Varmt att rekommendera är att kombinera någon av våra julbord med en aktivitet. Aktiviteter som ligger lättillgängligt från Östermalm är segwaypolo samt Game Show.

Vår topplista:
1. Grand Hotel (895 kr)
2. Operaterrassen (795 kr)
3. Artilleriet (700 kr)

Julbordsmäklarna samarbetar med de mest välrenommerade restaurangerna i Stockholm som serverar julbord och bokade under föregående år julbord till 28 000 personer. Våra kundutvärderingar tillsammans med andra recensioner på internet ligger till grund för slutsatserna i denna bloggserie. Dela gärna med dig vad du tycker!


Vill du få tips och hjälp med att boka årets julbord, kontakta oss nu!

Julbordsmäklarna är Stockholms största förmedlare av julbord. Hos oss bokar du snabbt och enkelt Stockholms bästa restauranger till årets julfest eller julbord. Vi erbjuder alltid samma pris som hos restaurangen!

Fyll i alla fält och skicka sedan din förfrågan. Vi kontaktar dig inom 1 tim.