10 augusti, 2016

Vill ni äta ert julbord innanför tullarna fast inte mitt i Stockholms storstadspuls är Södermalm ett bra alternativ. Södermalm är något lugnare och mysigare och erbjuder ett stort utbud av både traditionella, utländska och vegetariska julbord. Södermalm har även ett flertal fantastiska festvåningar som är väl lämpade för julfest för större sällskap och företag. En del av dessa ligger med fantastisk utsikt över hela Södermalm och Stockholm.

En av Stockholms mest spektakulära restauranger är Gondolen som ligger högt beläget på Södermalm. Gondolen ägs av Erik Lallerstedt och är mest känd för den fantastiska utsikten över huvudstaden. Restaurangen serverar ett traditionellt julbord och deras förberedelser inför julborden drar igång tidigt då de har 500 kg köttbullar som ska rullas, 160 sidor lax som ska gravas och 800 kg sill och strömming som ska läggas in. Julbordet på Gondolen kostar 665 kr.

Södra teatern dukar under julen upp en traditionell dignande buffé med julens läckerheter, ackompanjerade av sköna klanger från deras barpianist. Julbordet som kostar mellan 595-695 kr beroende på dag erbjuder även ett stort vegetariskt utbud.

 Fotografiska ligger fokuset på det gröna, ekologiska och närproducerade. Här serveras under julen en 4 rätters middag som tillsammans med entré till fotoutställningen och välkomstdrink kostar 990 kr.

Nya Fåfängan erbjuder en av Stockholms vackraste utsikter. Traditionsenligt börjar kvällen med ett glas värmande glögg och fortsätter sedan till bords där det serveras en gratinerad hummer till förrätt på kvällssittningen innan det är dags för julmat. Fåfängans julbord är helt glutenfritt julbord med undantag för bröden, här kan de dock ta fram deras egenbakade glutenfria bröd vid förfrågan. Julbordet kostar mellan 425-695 kr beroende på sittning.

Lasse i Parken Krog & Kafé ligger i en idyllisk oas nära Hornstull, ”Mitt i stan med långt ifrån stressen”. Det k-märkta huset har anor från tidigt 1700-tal och omges av en stor trädgård. Lasse i Parken serverar ett klassiskt svenskt julbord med utvalda delikatesser för ett pris mellan 565-695 kr beroende på sittning. Det ingår även glögg och pepparkakor på den uppvärmda verandan vid ankomst.

Exempel på välrenommerade festvåningar på Södermalm som passar utmärkt för julfest och där det i regel går att anpassa menyn efter era önskemål är Munchenbryggeriet och Restaurang Mynchen på Södermälarstrand samt Bankettsalen på Clarion Stockholm.

Julbordsmäklarna samarbetar med de mest välrenommerade restaurangerna i Storstockholm som serverar julbord och bokade under föregående år julbord till 28 000 personer. Våra kundutvärderingar tillsammans med andra recensioner på internet ligger till grund för slutsatserna i denna bloggserie. Dela gärna med dig vad du tycker!


Vill du få tips och hjälp med att boka årets julbord, kontakta oss nu!

Julbordsmäklarna är Stockholms största förmedlare av julbord. Hos oss bokar du snabbt och enkelt Stockholms bästa restauranger till årets julfest eller julbord. Vi erbjuder alltid samma pris som hos restaurangen!

Fyll i alla fält och skicka sedan din förfrågan. Vi kontaktar dig inom 1 tim.