10 augusti, 2016

Efterfrågan på ekologisk mat ökar markant i Sverige hela tiden, det är stor skillnad för bara några år sedan. Detta betyder även att julborden måste tänka på detta och faktiskt leverera det som folk vill ha. Skillnaden som uppkommer är att de väljer råvaror som har producerats i närområdet och på helt naturlig väg. Med tiden kommer det troligtvis att finnas ett större utbud på julbord som fokuserar på ekologiska råvaror men här har vi tagit upp dem som redan idag har kommit en bra bit på vägen till ett mer miljövänligt Sverige.

Stora Skuggan erbjuder ett traditionellt julbord med ekologi, hantverk & härliga smaker i fokus! Wärdshuset är vackert beläget på natursköna Djurgården och här är det Carola Magnusson som står för julmaten, som även äger företaget Carolas Eko och Jan Hedh som lagar alla sötsaker. Alla rätter på julbordet är lagade med omsorg och med noga utvalda råvaror. Deras mål är att varje råvara och varje dryck att berätta en historia t.ex. att det rökta lammet har betat på ängarna runt Stora Skuggans Wärdshus och att snapsarna är smaksatta med örter och bär från Norra Djurgårdens trädgårdar. Detta julbord kostar 525-650 kr beroende på sittning, man kan även välja en julbrunch för 375 kr.

Fotografiska erbjuder under julen en levande meny som alltid styrs av vilka råvaror som är bäst just för dagen. Deras fokus ligger på det gröna, ekologiska och närproducerade. När de skapar sina rätter sker det alltid med grönsaken i centrum, men ofta med djurriket som ytterligare smaksättare. Det som ingår i priset på 990 kr ingår entré till fotoutställningen, välkomstdrink, 4 rätters middag, godisbord samt kaffe.

Koloni hittar du i Saltsjö-duvnäs, som ligger en liten bit utanför stan. Här dukar de i december upp sitt omtalade KRAV-märkta julbord deras vackra julpyntade matsal med tegelgolv och vedeldad brasa att värma sig vid. Kvällen inleds med ett glas ekologisk äppelglögg och fortsätter sedan med att du får smaka på det ekologiska julbordet i konstnärsmiljö då matsalen en gång i tiden var konstnären Olle Nymans skulpturateljé. Du får betala 445-545 kr för denna upplevelse beroende på när du väljer att ha sittning. Här erbjuder de även catering för er som hellre vill ta med er maten hem.

Julbordsmäklarna samarbetar med de mest välrenommerade restaurangerna i Storstockholm som serverar julbord och bokade under föregående år julbord till 20 000 personer. Våra kundutvärderingar tillsammans med andra recensioner på internet ligger till grund för slutsatserna i denna bloggserie. Dela gärna med dig vad du tycker!


Vill du få tips och hjälp med att boka årets julbord, kontakta oss nu!

Julbordsmäklarna är Stockholms största förmedlare av julbord. Hos oss bokar du snabbt och enkelt Stockholms bästa restauranger till årets julfest eller julbord. Vi erbjuder alltid samma pris som hos restaurangen!

Fyll i alla fält och skicka sedan din förfrågan. Vi kontaktar dig inom 1 tim.