30 september, 2016

Vilket är Stockholms bästa julbord alla kategorier? Om man inte vill rikta in sig på något speciellt på årets julbord utan endast är intresserad av att få en bra upplevelse med god mat och mysig stämning så kan ni nedan se vilka restauranger som vi tycker är väl värda ett besök.

Fjäderholmarnas krog erbjuder ett annorlunda men fortfarande traditionellt julbord. De serverar ett brett utbud av mat i små aptitliga portioner, man kan jämföra det med en avsmakningsmeny. Detta gör att det äntligen finns möjlighet att kunna prova allt som julbordet har att erbjuda. Kvällen fortsätter vid dessertbordet som har samma upplägg, det känns bra att man slipper missa något! Båten dit tar ungefär 20 minuter och går alltid en halvtimme före sittningen.

Gamla Riksarkivet är beläget på Riddarholmen i en miljö som andas historia. Här möts man av deras egenkryddade glögg alternativt varm cider som man kan njuta av innan du ska inviga ett väl genomtänkt julbord signerat de folkkära stjärnkockarna, Christian Hellberg och Niklas Ekstedt. Julbordet är fyllt med hemlagade delikatesser, klassiker samt kockarnas egna personliga favoriter från sina hemtrakter. Detta är ett julbord utöver det vanliga och du kommer inte gå härifrån besviken!

Operakällaren matsal serverar under julen ett exklusivt julbord i klassisk anda. Skillnaden från ett vanligt julbord är att flera av serveringarna kommer på tallrik från köket istället för på en julbordsbuffé. Alla gäster serveras en avsmakningsmeny bestående av 8 serveringar som börjar med hummer och löjrom.

Ulla Winbladh
är ett värdshus vackert beläget på Djurgården. Ta ett djupt andetag för här är den traditionella buffén så inbjudande så att du kommer att vilja smaka på allt. Här skäms man inte över det förflutna och något man inte får missa är framförallt den gräddiga roslagslådan samt det underbara efterrättsbordet.

Tyrol är en av Stockholms mest anrika restauranger och dem har något som kallas ”Tyrols vilda julbord” som är ett av Sveriges största julbord och fullt med delikatesser. Här serverar de, som man hör på namnet, vilda läckerheter kombinerat med klassisk julmat. Buffébordet sträcker sig 35 meter så det finns massor att välja på. Här hittar du mycket folk, glad stämning och högt i tak.

Operakällaren erbjuder ett klassiskt julbord i en fantastisk miljö. Julbordet är väl sammansatt med noga utvalda rätter så att det inte blir överflödigt. Här satsar de på kvalitet och allt är väl presenterat och väldigt fräscht. Om man är ett större sällskap är det även en upplevelse att boka en egen Chambre Séparée med vacker inredning. En annan sak som Operakällaren ligger i framkant med är att uppmärksamma allergier som gluten och laktos, här får du som allergiker full koll på vad allt innehåller!

Långbro Värdshus i Älvsjö hittar du mycket av allt på julbordet. Egengjorda sillar i många olika varianter samt svampomelett är bara några få av delikatesserna som dukas upp. På grund av den natursköna miljön kommer det inte vara svårt att känna julstämning när du besöker Långbro Värdshus.

Ulriksdals Wärdshus är vackert beläget vid Edsviken i närheten av Ulriksdals slott. Värdshuset har en imponerande historia som sträcker sig tillbaka till 1600-talet och de har dukat upp julbord sedan 1800-talet, vilket betyder att de har erfarenhet och vet vad dem gör. Julbordet som serveras är klassiskt samt med stor variation på både sill och vilt. Här får du njuta av ett julbord i kulturhistorisk miljö, man kan även kombinera sitt julbord med en promenad i den vackra slottsparken innan eller efter maten.

East serverar under december en omtalad julbordsbuffé mitt på Stureplan. Här får bjuds det på en härlig rundresa i de olika asiatiska köken där du får smaka på rätter som modern sushi, dim sum, heta soppor, ljumna sallader, stir-fries och grillat med många många vegetariska, laktosfria och glutenfria varianter.

Vill ni prova det italienska köket juletid är Trattorian ett utmärkt alternativ. Här får ni känslan av Toscana både i atmosfären och maten. Under kvällen får ni smaka på det bästa från det italienska matskafferiet. Trattorians julbord ligger på 645 kr och är beläget på Norrmälarstrand med utsikt över Riddarfjärden.

Villa Godthem på Djurgården gör allt för att ge dig och dina vänner en riktigt genuin, personlig oförglömlig upplevelse. Här serveras ett brett utbud av hemlagad mat i små aptitliga portioner, som massor av mini-delikatesser. På grund av den natursköna miljön och doften av hemlagad mat och glögg kommer det inte vara svårt att känna julstämning när du besöker Villa Godthem.

Grand Hotel dukar under julen upp ett fantastiskt traditionellt julbord men allt du förväntar dig och mycket mer än så. Julbordet på Grand är hemlagat rakt igenom och skapat av restaurangens kunniga och välrenommerade kockar. Maten får du avnjuta i deras fantastiska juldekorerade lokaler med utsikt över vattnet och slottet.

Stjärnkocken Malin Söderström står för julen på Restaurang Hjerta på Skeppsholmen. Här finns alla julens klassiker men också Hjertas signum, rätter tillagade i den egna röken. Hjerta fokuserar även väldigt mycket på det vegetariska utbudet som håller väldigt bra nivå. När du kommer fram möts du av den stämningsfulla miljön och ett glas med värmande äppelcider som ni med fördel kan avnjuta utomhus för att höja julbordsupplevelsen lite extra.

Mr French som ni hittar på Skeppsbrokajen erbjuder dig ett julbord med hänförande utsikt över vattnet. Eftersom restaurangen vilar precis intill vattenbrynet passar det därför utmärkt med att servera ett traditionellt julbord med influenser från havet.

Berns som är Sveriges första kinesiska restaurang erbjuder det mest välkända och populära asiatiska julbordet i Stockholm. Här serveras det genuina smaker från hela Asien. Julbordet består av allt från förstklassig sushi till kryddiga köttbullar. Du kan därefter avsluta upplevelsen med deras fantastiska utvalda lyxiga desserter från Berns eget konditori, denna dessertbuffé rekommenderas varmt och får inte missas! Om ni är ett större sällskap finns det möjlighet att boka en separat salong och har du lust kan du även kombinera ditt besök med en övernattning.

Vår topplista
1. Grand Hotel (725 kr – 825 kr)
2. Operakällarens Matsal (1000 kr – 1250 kr)
3. Fjäderholmarna krog (645 kr – 995 kr)
4. Berns (545 kr – 745 kr)
5. Gamla riksarkivet (495 kr – 795 kr)
6. Långbro Värdshus (535 kr – 765 kr)
7. Trattorian (395 kr – 645 kr)
8. Operaterrassen (795 kr)
9.  Villa Godthem (495 kr – 795 kr)
10. Tyrol (495 kr – 695 kr)
11. Ulriksdals Värdshus (795 kr)
12. East (565 kr –710 kr)
13. Ulla Winbladh (685 kr)
14. Restaurang Hjerta (425 kr – 595 kr)
15. Mr French (425 kr – 665 kr)
(Priserna ovan är inklusive moms, från 2016)

Vill du söka runt och jämföra olika julbord i Stockholm kan du göra det på vår startsida i vår unika sorteringsfunktion. Du kan alltid höra av dig till oss på 08-660 01 20 eller info@julbordsmaklarna.se så hjälper vi dig att hitta bästa julbordet för er.

Julbordsmäklarna samarbetar med de mest välrenommerade restaurangerna i storstockholm som serverar julbord och bokade under föregående år julbord till 25 000 personer. Våra kundutvärderingar tillsammans med andra recensioner på internet ligger till grund för slutsatserna i denna bloggserie. Dela gärna med dig vad du tycker!


Vill du få tips och hjälp med att boka årets julbord, kontakta oss nu!

Julbordsmäklarna är Stockholms största förmedlare av julbord. Hos oss bokar du snabbt och enkelt Stockholms bästa restauranger till årets julfest eller julbord. Vi erbjuder alltid samma pris som hos restaurangen!

Fylla i alla fält och skicka sedan din förfrågan. Vi kontaktar dig inom 1 tim.