10 september, 2017

Vilket är Stockholms bästa julbord alla kategorier? Om man inte vill rikta in sig på något speciellt på årets julbord utan endast är intresserad av att få en bra upplevelse med god mat och mysig stämning så kan ni nedan se vilka restauranger som vi tycker är väl värda ett besök.

Fjäderholmarnas krog erbjuder ett annorlunda men fortfarande traditionellt julbord. De serverar ett brett utbud av mat i små aptitliga portioner, man kan jämföra det med en avsmakningsmeny. Detta gör att det äntligen finns möjlighet att kunna prova allt som julbordet har att erbjuda. Kvällen fortsätter vid dessertbordet som har samma upplägg, det känns bra att man slipper missa något! Båten dit tar ungefär 20 minuter och går alltid en halvtimme före sittningen.

Gamla Riksarkivet är beläget på Riddarholmen i en miljö som andas historia. Här möts man av deras egenkryddade glögg alternativt varm cider som man kan njuta av innan du ska inviga ett väl genomtänkt julbord signerat de folkkära stjärnkockarna, Christian Hellberg och Niklas Ekstedt. Julbordet är fyllt med hemlagade delikatesser, klassiker samt kockarnas egna personliga favoriter från sina hemtrakter. Detta är ett julbord utöver det vanliga och du kommer inte gå härifrån besviken!

Mother som är Melker Andersson och Danyel Couets restaurang serverar under julen ett modernt traditionellt julbord där hållbarhet och välbefinnande står i fokus. Ett modernt julbord på Mother innebär att du får smaka på klassiska favoriter mixat med nya fräscha julsmaker. De serverar inget vitt raffinerat socker, ingen laktos och inget gluten. Detta är även utmärkt alternativ för allergiker, veganer och vegetarianer då grönsaken alltid är i centrum. Det finns även möjlighet att hyra restaurangen som festlokal om ni är ett sällskap mellan 120-150 personer. 

Operakällarens matsal serverar under julen ett exklusivt julbord i klassisk anda. Skillnaden från ett vanligt julbord är att flera av serveringarna kommer på tallrik från köket istället för på en julbordsbuffé. Alla gäster serveras en avsmakningsmeny bestående av 8 serveringar som börjar med hummer och löjrom.

Ulla Winbladh
är ett värdshus vackert beläget på Djurgården. Ta ett djupt andetag för här är den traditionella buffén så inbjudande så att du kommer att vilja smaka på allt. Här skäms man inte över det förflutna och något man inte får missa är framförallt den gräddiga roslagslådan samt det underbara efterrättsbordet.

Tyrol är en av Stockholms mest anrika restauranger och dem har något som kallas ”Tyrols vilda julbord” som är ett av Sveriges största julbord och fullt med delikatesser. Här serverar de, som man hör på namnet, vilda läckerheter kombinerat med klassisk julmat. Buffébordet sträcker sig 35 meter så det finns massor att välja på. Här hittar du mycket folk, glad stämning och högt i tak.

Operaterrassen erbjuder ett klassiskt julbord i en fantastisk miljö. I denna vackra miljö dukas det upp ett traditionellt julbord tillagad av deras skickliga kockar & signerat Stefano Catenacci. Julbordet är väl sammansatt med noga utvalda rätter så att det inte blir överflödigt. Här satsar de på kvalitet och allt är väl presenterat och väldigt fräscht.

Långbro Värdshus i Älvsjö hittar du mycket av allt på julbordet. Egengjorda sillar i många olika varianter samt svampomelett är bara några få av delikatesserna som dukas upp. På grund av den natursköna miljön kommer det inte vara svårt att känna julstämning när du besöker Långbro Värdshus.

Ulriksdals Wärdshus är vackert beläget vid Edsviken i närheten av Ulriksdals slott. Värdshuset har en imponerande historia som sträcker sig tillbaka till 1600-talet och de har dukat upp julbord sedan 1800-talet, vilket betyder att de har erfarenhet och vet vad dem gör. Julbordet som serveras är klassiskt samt med stor variation på både sill och vilt. Här får du njuta av ett julbord i kulturhistorisk miljö, man kan även kombinera sitt julbord med en promenad i den vackra slottsparken innan eller efter maten.

East serverar under december en omtalad julbordsbuffé mitt på Stureplan. Här får bjuds det på en härlig rundresa i de olika asiatiska köken där du får smaka på rätter som modern sushi, dim sum, heta soppor, ljumna sallader, stir-fries och grillat med många många vegetariska, laktosfria och glutenfria varianter.

Vill ni prova det italienska köket juletid är Trattorian ett utmärkt alternativ. Här får ni känslan av Toscana både i atmosfären och maten. Under kvällen får ni smaka på det bästa från det italienska matskafferiet. Trattorian är beläget på Norrmälarstrand med utsikt över Riddarfjärden.

Villa Godthem på Djurgården gör allt för att ge dig och dina vänner en riktigt genuin, personlig oförglömlig upplevelse. Här serveras ett brett utbud av hemlagad mat i små aptitliga portioner, som massor av mini-delikatesser. På grund av den natursköna miljön och doften av hemlagad mat och glögg kommer det inte vara svårt att känna julstämning när du besöker Villa Godthem.

Grand Hotel dukar under julen upp ett fantastiskt klassikt julbord men allt du förväntar dig och mycket mer än så. Julbordet på Grand är hemlagat rakt igenom och skapat av restaurangens kunniga och välrenommerade kockar. Maten får du avnjuta i deras fantastiska juldekorerade lokaler med utsikt över vattnet och slottet. När det klassiska julbordet avnjutits kommer Niklas Strömstedt och hans band servera en och annan sång om tomtar, renar och klappar blandat med mina egna mest kända låtar.

Vaxholms Kastell erbjuder ett hemlagat julbord med lokalproducerad julmat och råvaror av högsta kvalitet. Här kan ni inleda dagen/kvällen med någon av kastellets roliga lagaktiviteter där ni får upp både flåset och vinnarglöden. Ett roligt och uppskattat sätt att få upp aptiten innan ni slår er ner och njuter av all den goda maten. Ni kan även kombinera ert julbord med konferens i någon av Vaxholms Kastells konferenslokaler, då får ni njuta av Vaxholm och skärgården en hel dag.

Mr French som ni hittar på Skeppsbrokajen erbjuder dig ett julbord med hänförande utsikt över vattnet. Eftersom restaurangen vilar precis intill vattenbrynet passar det därför utmärkt med att servera ett traditionellt julbord med influenser från havet.

Berns som är Sveriges första kinesiska restaurang erbjuder det mest välkända och populära asiatiska julbordet i Stockholm. Här serveras det genuina smaker från hela Asien. Julbordet består av allt från förstklassig sushi till kryddiga köttbullar. Du kan därefter avsluta upplevelsen med deras fantastiska utvalda lyxiga desserter från Berns eget konditori, denna dessertbuffé rekommenderas varmt och får inte missas! Om ni är ett större sällskap finns det möjlighet att boka en separat salong och har du lust kan du även kombinera ditt besök med en övernattning.

Den nordiska bistron Oaxen Slip på Djurgården dukar under julen upp klassiska julrätter som tillagas för hand av de mest utmärkta råvarorna. Här får ni ta del av deras egna favoriter som rökt sill, örtgravad strömming, dragon & senapsgravad lax, leverkorv, kallrökt vildsvinskorv, ingefärskryddad fläsksida, saffranskokta päron och mandelmusslor med sylt och grädde.

I Armémuseums lokaler på Östermalm hittar du Borggården där du har möjlighet att ha en storslagen julfest som inramas av kanoner och stora stenvalv. Här kan ni välja på Borggårdens Midvinterbuffé som är en välfylld, välsmakande och vacker buffé med en parfymering av julen alternativt en serverad 3 rätters middag. Denna festlokal passar perfekt för ett sällskap mellan 30-90 personer.

Vår 20 topplista
1. Operakällarens Matsal (1000 kr – 1250 kr) 
2. Grand Hotel (725 kr – 825 kr)
3. Oaxen Slip (650-850 kr)
4. Fjäderholmarnas krog (695-1095 kr)
5. Berns (545 kr – 845 kr)
6. Gamla Riksarkivet (495 kr – 850 kr)
7. Mother (495 kr-695 kr)
8. Långbro Värdshus (535 kr – 785 kr)
9. Trattorian (495 kr -695 kr)  
10. Villa Godthem (495 kr – 795 kr)
11. Tyrol (495 kr – 695 kr)
12. Ulriksdals Värdshus (595 kr – 795 kr)
13. Operaterrassen (895 kr)
14. East (565 kr – 745 kr)
15. Ulla Winbladh (585 – 725 kr)
16. Mr French (425 kr – 795 kr)
17. Vaxholms Kastell (380 kr – 620 kr)
18. Borggården (380 kr – 620 kr)

19. Gondolen (695 kr)

20. Buco Nero (595-745 kr)

(Priserna ovan är inklusive moms, från 2017)

Vill du söka runt och jämföra olika julbord i Stockholm kan du göra det på vår startsida i vår unika sorteringsfunktion. Du kan alltid höra av dig till oss på 08-660 01 20 eller info@julbordsmaklarna.se så hjälper vi dig att hitta bästa julbordet för er.

Julbordsmäklarna samarbetar med de mest välrenommerade restaurangerna i storstockholm som serverar julbord och bokade under föregående år julbord till 28 000 personer. Våra kundutvärderingar tillsammans med andra recensioner på internet ligger till grund för slutsatserna i denna bloggserie. Dela gärna med dig vad du tycker!


Vill du få tips och hjälp med att boka årets julbord, kontakta oss nu!

Julbordsmäklarna är Stockholms största förmedlare av julbord. Hos oss bokar du snabbt och enkelt Stockholms bästa restauranger till årets julfest eller julbord. Vi erbjuder alltid samma pris som hos restaurangen!

Vill du få tips och hjälp med att boka årets julbord, kontakta oss nu!

Julbordsmäklarna är Stockholms största förmedlare av julbord. Hos oss bokar du snabbt och enkelt Stockholms bästa restauranger till årets julfest eller julbord. Vi erbjuder alltid samma pris som hos restaurangen!

Fyll i alla fält och skicka sedan din förfrågan. Vi kontaktar dig inom 1 tim.