26 augusti, 2016

Det är inte alla som vill ta sig in till stan för att äta sitt julbord utan tycker det är mysigare eller mer bekvämt att äta julbord i sina hemtrakter. Vi har därför tänkt räkna upp de bästa julborden som serveras norr om stan.

Cedergrenska Tornet som har blivit en symbol för Stocksund, dukar till jul upp ett exklusivt julbord i en unik miljö. Här välkomnas ni av varm glögg medan ni njuter av sällskapet. Tornet är smyckat med ljus, blommor och allt som hör julen till så julstämningen är på topp. Ni går sedan vidare in i Riddarsalen där ni möts av ett uppdukat julbord med fler än 100 rätter att välja på. Kvällen avslutas sedan på ett bra sätt med ett läckert dessertbord samt kaffe. Detta julbord kostar 595-795 kr.

Östergårds i Danderyd kan du uppleva ett härligt hemlagat julbord. Här tar de tillvara på svenska råvaror från lokala producenter. Maten serveras i små portionsformar vilket gör att du äntligen orkar smaka av allt som erbjuds. Hela gården andas jul och man hittar direkt en varm och mysig stämning. Julbordet som dukas upp är traditionellt med inspiration från dagens moderna kryddningar och kostar 595 kr. Om man är sugen på en aktivitet kan man även prova curling innan julbordet, några hundra meter från restaurangen finns nordens största hall. Man kan även boka en mysig lada om man är en stor grupp som vill kombinera julbordet med en julfest.

Nygårds Värdshus i Täby hittar du ett klassiskt julbord där nästan allt på buffén är hemlagat. Här lägger de in sill, rullar köttbullar samt röker fisk. De har dukar upp julbord 9 år i rad vilket betyder att de har erfarenheten som krävs för att man ska gå härifrån mätt och nöjd. Julbordet serveras i ett julpyntat tält på baksidan vilket bidrar till en härlig julkänsla. Julbordet på Nygårds Värdshus kostar 475-625 kr.

Edsbacka Värdshus dukar upp ett julbord med fantastisk utsikt över vackra Edsviken i Sollentuna. När ni anländer och sätter er börjar kvällen med ett värmande glas glögg som ni kan avnjuta innan ni börjar äta. Julbordet kännetecknas av svenska smaker och du kan ta del av alla klassiker som man vill ha på ett julbord som klassiska inlagda sillar, hemgjorda patéer samt lutfisk. I år har de även fått äran att gästas av kockarna på Ulla Winbladh. Priset för detta julbord varierar mellan 425-695 kr beroende på när ni vill äta.

På det femstjärniga hotellet 1909 Sigtuna Stadhotell är julbordet en stor tradition. Här erbjuds ett klassiskt svensk julbord där det mesta är hemlagat, dock har de även ett exklusivt gourmetbord, detta passar utmärkt för alla finsmakare. Man kan även passa på att besöka den historiska julmarknaden när man är här som endast ligger hundra meter ifrån hotellet.

Vår topplista:
1. Edsbacka Värdshus (425-695 kr)
2. Cedergrenska Tornet (595-795 kr)
3. 1909 Sigtuna Stadshotell (750-850 kr)

Julbordsmäklarna samarbetar med de mest välrenommerade restaurangerna i storstockholm som serverar julbord och bokade under föregående år julbord till 28 000 personer. Våra kundutvärderingar tillsammans med andra recensioner på internet ligger till grund för slutsatserna i denna bloggserie. Dela gärna med dig vad du tycker!


Vill du få tips och hjälp med att boka årets julbord, kontakta oss nu!

Julbordsmäklarna är Stockholms största förmedlare av julbord. Hos oss bokar du snabbt och enkelt Stockholms bästa restauranger till årets julfest eller julbord. Vi erbjuder alltid samma pris som hos restaurangen!

Fyll i alla fält och skicka sedan din förfrågan. Vi kontaktar dig inom 1 tim.