28 augusti, 2018

Det blir mer och mer vanligt att man väljer att slappna av på julafton istället för att stressa med att göra mat och julfint hemma. Folk blir bekväma och går gärna ut och äter julbord på julafton istället. Detta har naturligtvis restaurangerna tagit vara på och många restauranger i Stockholm erbjuder julbord på julafton. Vi tänkte lista de restauranger som vi tycker är väl värda ett besök på julafton.

Vill du kika hela vårt utbud direkt? Gå vidare till vår sökfiltrering där du kan söka runt bland alla julbord i Stockholm

Villa Godthem erbjuder ett julbord där all mat är uppdukad i mindre delar så att man har möjlighet att smaka allt på bordet. De är extra stolta över sina inläggningar av sill och strömming samt deras härliga dessertbord som är fullt med läckra delikatesser och oemotståndliga sötsaker. Villa Godthem lovar dig en genuin, personlig och oförglömlig kväll hos dem med jultomte och julklappar till alla barn. Julbordet på julafton har en liten prishöjning jämfört med övriga dagar och kostar 845 kronor per person.

Är ni ute efter ett annorlunda julbord är Trattorian det perfekta alternativet för er. Deras färgglada italienska julbord fick under förra året fantastiska omdömen. Här får du smaka på allt det bästa från det Italienska köket. De solvarma grönsakerna och frukterna, mozzarellan, olivoljan, charkuterierna, sardellerna och mycket mer. Julbordet på julafton kostar 895 kronor per person.

Gamla Riksarkivet är beläget på Riddarholmen i en miljö som andas historia. Här serveras ett väl genomtänkt julbord signerat den folkkära stjärnkocken Niklas Ekstedt. Julbordet som serveras ända fram till julafton är fyllt med hemlagade delikatesser, klassiker samt personliga favoriter. Julbordet på julafton kostar 950 kronor per person.

East serverar under julen en dignande asiatisk julbuffé mitt på Stureplan. En härlig rundresa i de olika asiatiska köken väntar där du får smaka på läckerheter som modern sushi, dim sum, stir-fries och ett flertal vegetariska rätter.  De erbjuder även många glutenfria och laktosfria alternativ. Detta asiatiska julbord kostar 695 kr på julafton.

Tyrol är en av Stockholms mest anrika restauranger och dem har något som kallas ”Tyrols vilda julbord” som är ett av Sveriges största julbord och fullt med delikatesser. Här serverar de, som man hör på namnet, vilda läckerheter kombinerat med klassisk julmat. Buffébordet sträcker sig 35 meter så det finns massor att välja på. Julbordet serveras även på julafton för 695 kronor per person.

Hallwylska kommer under hösten att genomgå en förvandling från innergård till inglasad vinterträdgård för andra året i rad. När du kliver in på Hallwylska museet är det som att förflytta sig 100 år tillbaka i tiden. Palatset visar upp en komplett högborgerlig miljö, från alla möjliga vinklar och perspektiv. Det traditionella julbordet som serveras kostar 895 kr och innehåller både hemlagade delikatesser och makarna von Hallwyls favoriter. 

Ulriksdals Wärdshus är vackert beläget vid Edsviken i närheten av Ulriksdals slott. Värdshuset har en imponerande historia som sträcker sig tillbaka till 1600-talet och de har dukat upp julbord sedan 1800-talet. Julbordet som serveras är klassiskt samt med stor variation på både sill och vilt. Julbordet serveras hela julhelgen för samma priser som övriga dagar, 795 kronor per person.

Restaurang Hasselbacken som är beläget på Kungliga Djurgården dukar sitt julbord även på julafton. Restaurangen bjuder på ett generöst traditionellt julbord i sin historiska ljusa restaurang. När ni anländer kan ni njuta av lite värmande glögg innan ni sätter er till bords och tar er an den härliga buffén. Priset på julafton är 150 kr dyrare än övriga dagar och kostar 825 kr per person.

Berns som erbjuder det mest välkända asiatiska Julbordet i Stockholm håller även öppet på julafton. Här serveras det genuina smaker från hela asien så är du ute efter något annorlunda i år kan detta vara ett bra alternativ, julbordet erbjuder allt ifrån förstklassig sushi till kryddiga köttbullar. Även här finns det möjlighet till att boka en separat salong om ni är ett större sällskap. Här ligger priset på 645-895 kronor per person beroende på sittningstid.

Restaurang J som är beläget intill vattnet i Nacka strand serverar ett klassiskt julbord med spännande influenser från havet. Julbordet kan du njuta av ända fram till julafton då det kostar 895 kr.

Julbordsmäklarna samarbetar med de mest välrenommerade restaurangerna i Stockholm som serverar julbord och bokade under föregående år julbord till 30 000 personer. Våra kundutvärderingar tillsammans med andra recensioner på internet ligger till grund för slutsatserna i denna bloggserie. Dela gärna med dig vad du tycker!    


Vill du få tips och hjälp med att boka årets julbord, kontakta oss nu!

Julbordsmäklarna är Stockholms största förmedlare av julbord. Hos oss bokar du snabbt och enkelt Stockholms bästa restauranger till årets julfest eller julbord. Vi erbjuder alltid samma pris som hos restaurangen!

Fyll i alla fält och skicka sedan din förfrågan. Vi kontaktar dig inom 1 tim.