31 oktober, 2018

Är du trött på det svenska traditionella och vill du uppleva en ny smakrik julbordsupplevelse? Det libanesiska köket kännetecknas av sin smakrika och spännande mat utan att vara för stark. De har även en av de mest näringsrika och hälsosamma maten i världen.

Libanesisk mat blir mer och mer populär och fler restauranger erbjuder nu även julbord i en modern orientalisk miljö. Det är svårt att inte tycka om libanesisk mat, folk lockas av deras varma och sociala matkultur. Här har vi tagit fram våra förslag på de restaurangerna vi gärna vill rekommendera.

Vill du ta chansen att prova ett 20-tal olika libanesiska rätter kan du välja att äta årets julbord på Tabbouli. På julbordet serveras varma och kalla meze vilket kan jämföras med svenskt julbord eller spansk tapas. Därefter kan man med glädje runda av kvällen med kaffe och dessert. Allt detta får du till priset av 495 kr per person.

Lebanon Meza Lounge serverar ett spännande julbord där du även här får tillgång till över 30 varma och kalla rätter, nötter, olivoljor samt färska grönsaker. Efter maten kan man även avnjuta några av deras fantastiska desserter. Priset för julbordet är 495 kr per person och ni har även möjlighet att köpa till olika dryckespaket där ni får prova på några av de världsberömda libanesiska vinerna som produceras i Bekaá-dalen.

Libanon catering erbjuder 3 menyer i olika prisklasser. Från Libanon catering får du smaka på rätter som kycklingfilé på spett doppat i hummus, persiljesallad med vitkålsdolmar och frasiga och ostfyllda rullar. Det libanesiska julbordet är proppfyllt av läckra smårätter. Priserna på deras menyer varierar mellan 179 kr – 268 kr och sedan tillkommer även en leveransavgift.

Beirut café erbjuder tyvärr inte julbord men är ändå väl värda att nämna då de serverar avsmakningsmenyer året runt som kan likna ett libanesiskt julbord. Du får då chansen att smaka på ungefär 15 rätter för 395 kr – 495 kr. Beirut café är ett säkert kort att njuta av libanesisk mat. De har på senare tid kommit att bli en träffpunkt för människor runt om i världen och de har även släppt en prisbelönt kokbok.

Läs mer och boka de restauranger som serverar annorlunda och alternativa julbord i Stockholm.

Julbordsmäklarna samarbetar med de mest välrenommerade restaurangerna i Storstockholm som serverar julbord och bokade under föregående år julbord till 28 000 personer. Våra kundutvärderingar tillsammans med andra recensioner på internet ligger till grund för slutsatserna i denna bloggserie. Dela gärna med dig vad du tycker!


Vill du få tips och hjälp med att boka årets julbord, kontakta oss nu!

Julbordsmäklarna är Stockholms största förmedlare av julbord. Hos oss bokar du snabbt och enkelt Stockholms bästa restauranger till årets julfest eller julbord. Vi erbjuder alltid samma pris som hos restaurangen!

Fyll i alla fält och skicka sedan din förfrågan. Vi kontaktar dig inom 1 tim.