23 juni, 2015

Är du trött på svenskt traditionellt julbord så finns det en hel del annorlunda julbord  att välja mellan. En nisch inom det annorlunda och alternativa är maritima julbord där det fokuseras på fisk, skaldjur och allt annat havet har att erbjuda.

Det finns en mängd restauranger som serverar julbord med ett litet utbud av skaldjur, där man erbjuder exempelvis skaldjursplateau som ett tillval till det traditionella. Här har vi dock valt att lyfta fram de restauranger som är maritima rakt igenom i denna artikel.

Grodans vinbar på Grev Turegatan har länge varit motståndare till julbord generellt och haft sin vanliga a la carte verksamhet under julen. För ett par år sedan började dock Grodan erbjuda sitt maritima julbord och är idag ett av de absolut bästa i Stockholm. Här serveras man en hummersoppa med vitlöksbröd som förrätt till bords för att sedan avnjuta det fantastiska skaldjursjulbordet i bufféform. Grodan Grev Ture är även känt för sina fantastiska dessert kreationer. Detta julbord kostar 995 kr per person.

Stockholm Fisk på Centralstationen satsar, som namnet antyder, på det maritima året om och är inte helt oväntat ett av de bästa maritima julborden i Stockholm. Här får ni också en hummersoppa till förrätt för att sedan kliva på det magiska skaldjursjulbordet, med allt man kan önska sig! En separat ostronbar och ett stort utbud av olika sashimis är något av det som sticker ut på Stockholms Fisk maritima julbord.

Hotel Reisen på Skeppsbron har länge satsat på det maritima och är ett av de absolut bästa skaldjursjulborden i Stockholm. Här kan ni även kombinera ert restaurangbesök med övernattning.

Skaldjursrestaurangen Oyster bar på Östermalm fokuserar på olika typer av ostronupplevelser och champagne. Under julen serveras ett fantastiskt skaldjursjulbord med det mesta man kan önska sig för

Vår topplista:
1. Stockholm Fisk (875-975 kr)
2. Grodans vinbar (1095 kr)
3. Hotel Reisen (595-999 kr)
4. Oyster bar (895 kr)

Läs gärna mer och jämför de alla restauranger som serverar alternativa julbord.

Julbordsmäklarna samarbetar med de mest välrenommerade restaurangerna i Stockholm som serverar julbord och bokade under föregående år julbord till 20 000 personer. Våra kundutvärderingar tillsammans med andra recensioner på internet ligger till grund för slutsatserna i denna bloggserie. Dela gärna med dig vad du tycker!


Vill du få tips och hjälp med att boka årets julbord, kontakta oss nu!

Julbordsmäklarna är Stockholms största förmedlare av julbord. Hos oss bokar du snabbt och enkelt Stockholms bästa restauranger till årets julfest eller julbord. Vi erbjuder alltid samma pris som hos restaurangen!

Fyll i alla fält och skicka sedan din förfrågan. Vi kontaktar dig inom 1 tim.