21 augusti, 2018

Fler och fler människor väljer idag att äta vegetariskt och veganskt. Det kan vara flera skäl till att man väljer att äta denna typ av kost men det vi vet är att det gynnar både miljön och hälsan. Idag finner vi flera restauranger som satsar på att erbjuda ett stort vegetariskt utbud där de gärna kombinerar det traditionella julbordet med mer gröna och vegetariska alternativ.

Att äta vegetariskt vid juletider är inte längre svårt och eftersom det finns så stor efterfrågan tänkte vi lista restauranger i Stockholm, i lite olika prisklasser, som erbjuder det bästa vegetariska utbudet på julbordet.

Vill du kika hela vårt utbud direkt? Gå vidare till vår sökfiltrering där du kan söka runt bland alla julbord i Stockholm

Buco Nero dukar åter igen upp sitt populära italienska julbord. Här dukas det upp ett helt grönt bord med flera utsökta veganska och vegetariska alternativ. Avslutningsvis står glassbaren och desserterna uppradade tillsammans med olika sorters ostar. Julbordet kostar mellan 595-745 kr.

Fjäderholmarnas Krog serverar ett fantastiskt svenskt julbord signerat Gert Klötzke. Alla rätter serveras i mindre portioner så man ska få chansen att smaka på allt. Sedan några år tillbaka har de även tagit fram rätter som är helt anpassade för dig som är vegan. Här finns det både kalla och varma rätter och självklart såser som passar till. Båten ut till Fjäderholmarna tar ungefär 30 minuter. Krogens julbord kostar 1095 kr på kvällssittningen.

Fotografiska som är en internationell mötesplats för fotografi serveras under julen en 4-rätters middag som styrs av vilka råvaror som är bäst just för dagen. Deras fokus ligger på det gröna, ekologiska och närproducerade. De skapar alla sina rätter med grönsaken i centrum, men ibland med djurriket som ytterligare smaksättare. Detta gör det lätt för dem att skapa helt vegetariska menyer för de som önskar. Detta julbord kostar 1190 kr men då ingår välkomstdrink, entré till utställningen, dryckespaket och en 4 rätters middag.

NYKO Kitchen på Östermalm är en mysig kvarterskrog med hög kvalitet på både mat och dryck. Här har kocken Andreas Norvén tagit fram en fantastisk 4 rätters á la carte julmeny som även kan serveras helt vegansk. Julmenyn kostar 554 kr per person.

Om ni är ute efter ett alternativt julbord som vegetarian är East ett utmärkt alternativ. Här dukas det upp ett generöst asiatiskt julbord där ni får smaka på rätter som modern sushi, heta soppor, dim sum och grillat. Valmöjligheterna på julbordet är många även för både vegetarianer och allergiker. Julbordet på East kostar mellan 495-795 kr beroende på sittningstid. East är även öppet på julafton, då är priset 695 kr.

Hermans är en av de få restauranger som erbjuder ett helvegetariskt julbord i Stockholm. Restaurangen ligger vackert belägen på Fjällgatan med utsikt över vattnet. Här dukar det upp rätter som Janssons vegofrestelse, vintergryta, vego senapssill på aubergine, sallader, veganska ostar, och även klassiker som Janssons vegofrestelse och vegoköttbullar. Detta vegetariska julbord kostar 395-495 kr per person för julbord inklusive välkomstglögg, te, kaffe.

Julbordsmäklarna samarbetar med de mest välrenommerade restaurangerna i Storstockholm som serverar julbord och bokade under föregående år julbord till 30 000 personer. Våra kundutvärderingar tillsammans med andra recensioner på internet ligger till grund för slutsatserna i denna bloggserie. Dela gärna med dig vad du tycker!


Vill du få tips och hjälp med att boka årets julbord, kontakta oss nu!

Julbordsmäklarna är Stockholms största förmedlare av julbord. Hos oss bokar du snabbt och enkelt Stockholms bästa restauranger till årets julfest eller julbord. Vi erbjuder alltid samma pris som hos restaurangen!

Fyll i alla fält och skicka sedan din förfrågan. Vi kontaktar dig inom 1 tim.