27 september, 2017

Fler och fler människor väljer idag att äta vegetariskt och veganskt. Det kan vara flera skäl till att man väljer att äta denna typ av kost men det vi vet är att det gynnar både miljön och hälsan. Idag finner vi flera restauranger som satsar på att erbjuda ett stort vegetariskt utbud där de gärna kombinerar det traditionella julbordet med mer gröna och vegetariska alternativ.

Att äta vegetariskt vid juletider är inte längre svårt och eftersom det finns så stor efterfrågan tänkte vi lista restauranger i Stockholm, i lite olika prisklasser, som erbjuder det bästa vegetariska utbudet på julbordet.

Mother som är Melker Andersson och Danyel Couets restaurang serverar under julen ett modernt traditionellt julbord där hållbarhet och välbefinnande står i fokus. Ett modernt julbord på Mother innebär att du får smaka på klassiska favoriter mixat med nya fräscha julsmaker. Mother vill att du ska må bra både under och efter besöket hos dem! Därför lagar de god mat utifrån ett hållbarhetsperspektiv, med stor respekt för moder jord. De serverar inget vitt raffinerat socker, ingen laktos och inget gluten. Detta är även utmärkt alternativ för allergiker, veganer och vegetarianer då grönsaken alltid är i centrum. Det finns även möjlighet att hyra restaurangen som festlokal om ni är ett sällskap mellan 120-150 personer. Julbordet kostar mellan 495-695 kr beroende på sittning.

Södra teatern dukar under julen upp en traditionell dignande buffé med julens läckerheter, ackompanjerade av sköna klanger från deras barpianist. De fokuserar även extra på att bredda det vegetariska utbudet. Julbordet kostar mellan 595-695 kr beroende på dag.

Under hösten genomgår Hallwylska en förvandling från innergård till inglasad vinterträdgård och kommer där anordna en magisk julbordsupplevelse. De serverar ett traditionellt julbord signerat kökets kreative ledare Jonas Lundgren fyllt med hemlagade delikatesser och makarna von Hallwyls favoriter. De lägger även extra stort fokus på det vegetariska utbudet. Är ert sällskap fler än 80 personer finns det även möjlighet att få exklusivitet i den inglasade vinterträdgården. Julbordet på Hallwylska som ni hittar på Hamngatan i Stockholm kostar mellan 495-895 kr.

Buco Nero dukar upp sitt populära italienska julbord för åttonde året i rad. Här det upp ett helt separat bord med flera utsökta veganska och vegetariska alternativ. Avslutningsvis står glassbaren och desserterna uppradade tillsammans med olika sorters ostar. Julbordet kostar mellan 495-745 kr.

Andalucia är en spansk restaurang som har många valmöjligheter under deras julmiddagar. De erbjuder alltså en hel vegansk meny som du kan välja. Denna meny startar med en värmande vegansk soppa och fortsätter sedan med en sittande buffé som serveras vid ert bord. Sju olika spanska tapas avlöser varandra och ni får njuta av en kulinarisk upplevelse. Därefter är det dags för en spansk paella innan efterrätten serveras. Detta spanska veganska julbord kostar 550 kr.

Fotografiska som är en internationell mötesplats för fotografi serveras under julen en 4-rätters middag som styrs av vilka råvaror som är bäst just för dagen. Deras fokus ligger på det gröna, ekologiska och närproducerade. De skapar alla sina rätter med grönsaken i centrum, men ibland med djurriket som ytterligare smaksättare. Detta gör det lätt för dem att skapa helt vegetariska menyer för de som önskar. Detta julbord kostar 990 kr men då ingår välkomstdrink, entré till utställningen och en 4 rätters middag.

Hermans är en av de få restauranger som erbjuder ett helvegetariskt julbord i Stockholm. Restaurangen ligger vackert belägen på Fjällgatan med utsikt över vattnet. Här dukar det upp rätter som Janssons vegofrestelse, vintergryta, vego senapssill på aubergine, sallader, veganska ostar, och även klassiker som Janssons vegofrestelse och vegoköttbullar. Detta vegetariska julbord kostar 395 kr per person för julbord inklusive välkomstglögg, te, kaffe.

Julbordsmäklarna samarbetar med de mest välrenommerade restaurangerna i Storstockholm som serverar julbord och bokade under föregående år julbord till 28 000 personer. Våra kundutvärderingar tillsammans med andra recensioner på internet ligger till grund för slutsatserna i denna bloggserie. Dela gärna med dig vad du tycker!


Vill du få tips och hjälp med att boka årets vegetariska julbord, kontakta oss nu!

Julbordsmäklarna är Stockholms största förmedlare av julbord. Hos oss bokar du snabbt och enkelt Stockholms bästa restauranger till årets julfest eller julbord. Vi erbjuder alltid samma pris som hos restaurangen!

Vill du få tips och hjälp med att boka årets julbord, kontakta oss nu!

Julbordsmäklarna är Stockholms största förmedlare av julbord. Hos oss bokar du snabbt och enkelt Stockholms bästa restauranger till årets julfest eller julbord. Vi erbjuder alltid samma pris som hos restaurangen!

Fyll i alla fält och skicka sedan din förfrågan. Vi kontaktar dig inom 1 tim.