27 september, 2016

Fler och fler människor väljer idag att äta vegetariskt och veganskt. Det kan vara flera skäl till att man väljer att äta denna typ av kost men det vi vet är att det gynnar både miljön och hälsan. Idag finner vi flera restauranger som satsar på att erbjuda ett stort vegetariskt utbud där de gärna kombinerar det traditionella julbordet med mer gröna och vegetariska alternativ.

Att äta vegetariskt vid juletider är inte längre svårt och eftersom det finns så stor efterfrågan tänkte vi lista restauranger i Stockholm, i lite olika prisklasser, som erbjuder det bästa vegetariska utbudet på julbordet.

Restaurang Hjerta dukar under julen upp ett julbord som det ryker om signerat stjärnkocken Malin Söderström. På Hjerta fokuserar dem väldigt mycket på det vegetariska utbudet som håller en väldigt hög nivå. Vid ankomst kommer ni att bli serverade varm äppelcider som ni med fördel avnjuter vid deras utomhusbar med utsikt över Djurgårdens vackra julbelysning. Kvällssittningen på Hjerta kostar 595 kr per person.

Mother som är Melker Andersson och Danyel Couets restaurang serverar under julen ett modernt traditionellt julbord där hållbarhet och välbefinnande står i fokus. Ett modernt julbord på Mother innebär att du får smaka på klassiska favoriter mixat med nya fräscha julsmaker. Detta är ett utmärkt alternativ för allergiker, veganer och vegetarianer då grönsaken alltid är i centrum. Restaurangen utgår från att det ska finnas lika bra alternativ för alla på buffén.

Gamla Riksarkivet som är beläget på Riddarholmen dukar upp ett helt separat bord med flera utsökta veganska och vegetariska rätter som är ett alternativ till det traditionella julbordet. I en miljö som andas historia serveras ett väl genomtänkt julbord signerat av Sveriges mest folkkära kockar, Christian Hellberg och Niklas Ekstedh. Det finns även möjlighet att abonnera en egen lokal om man inte vill sitta med andra. Julbordet på Gamla riksarkivet kostar mellan 595-795 kronor per person beroende på dag och sittningstid.

Andalucia är en spansk restaurang som har många valmöjligheter under deras julmiddagar. De erbjuder alltså en hel vegansk meny som du kan välja. Denna meny startar med en värmande vegansk soppa och fortsätter sedan med en sittande buffé som serveras vid ert bord. Sju olika spanska tapas avlöser varandra och ni får njuta av en kulinarisk upplevelse. Därefter är det dags för en spansk paella innan efterrätten serveras. Detta spanska julbord kostar 495 kr.

Fotografiska som är en internationell mötesplats för fotografi serveras under julen en 4-rätters middag som styrs av vilka råvaror som är bäst just för dagen. Deras fokus ligger på det gröna, ekologiska och närproducerade. De skapar alla sina rätter med grönsaken i centrum, men ibland med djurriket som ytterligare smaksättare. Detta gör det lätt för dem att skapa helt vegetariska menyer för de som önskar. Detta julbord kostar 990 kr men då ingår välkomstdrink, entré till utställningen och en 4 rätters middag.

Hermans är en av de få restauranger som erbjuder ett helvegetariskt julbord i Stockholm. Restaurangen ligger vackert belägen på Fjällgatan med utsikt över vattnet. Här dukar det upp rätter som Janssons vegofrestelse, vintergryta, vego senapssill på aubergine, sallader, veganska ostar, och även klassiker som Janssons vegofrestelse och vegoköttbullar. Detta vegetariska julbord kostar 395 kr per person för julbord inklusive välkomstglögg, te, kaffe.

Julbordsmäklarna samarbetar med de mest välrenommerade restaurangerna i Storstockholm som serverar julbord och bokade under föregående år julbord till 25 000 personer. Våra kundutvärderingar tillsammans med andra recensioner på internet ligger till grund för slutsatserna i denna bloggserie. Dela gärna med dig vad du tycker!


Vill du få tips och hjälp med att boka årets vegetariska julbord, kontakta oss nu!

Julbordsmäklarna är Stockholms största förmedlare av julbord. Hos oss bokar du snabbt och enkelt Stockholms bästa restauranger till årets julfest eller julbord. Vi erbjuder alltid samma pris som hos restaurangen!

Fylla i alla fält och skicka sedan din förfrågan. Vi kontaktar dig inom 1 tim.