2 november, 2015

Stockholm erbjuder en hel del mysiga julbord där man får en helhetsupplevelse och inte bara får njuta av maten utan även av omgivningen.

Gamla Riksarkivet är beläget på Riddarholmen i en mysig miljö som andas historia. Här möts man av deras egenkryddade glögg alternativ varm cider som man kan njuta av innan du inviger ett väl genomtänkt julbord signerat av Sveriges mest folkkära kockar, Christian Hellberg och Niklas Ekstedh. Julbordet som är uppdukat är fyllt med hemlagade delikatesser, klassiker samt kockarnas egna personliga favoriter från sina hemtrakter. Deras unika dessertbord är något utöver det vanliga! Här har de dekorerat ett helt rum fyllt till bredden med delikatesser, helt klart Stockholms mysigaste dessertrum.

Villa Godthem på Djurgården gör allt för att ge dig och dina vänner en riktigt genuin, personlig oförglömlig upplevelse. Här serveras ett brett utbud av hemlagad mat i små aptitliga portioner, som massor av mini-delikatesser. Detta gör att det äntligen finns möjlighet att kunna prova allt som julbordet har att erbjuda. På grund av den natursköna miljön och doften av hemlagad mat och glögg kommer det inte vara svårt att känna julstämning när du besöker Villa Godthem.

Högloftet på Skansen erbjuder en rustik och ombonad miljö där inredningen har gammeldags prägel. När ni anländer till Skansen börjar ni med fördel kvällen utomhus vid den stämningsfulla tända fyrfaten med ett glas värmande glögg i handen. När ni väl kommer in möts ni av denna gamla mysiga lokal som är julpyntad med julgran och annat fint som ger en varm och mysig hemmakänsla. Därefter går ni en trappa upp till matsalen där det traditionella julbordet står uppdukat och alla tomtar pryder sin plats. Här finns även öppna spisar med tända blockljus för att förhöja stämningen.

Julbord på Vaxholms Kastell är en trevlig och spännande upplevelse. Skärgården är lika vacker på vintern som den är på sommaren. När ni väl kommer fram möts ni av en uppdukad hemlagad buffé där ni inte får missa alla olika sillsorter och julgodiset som de lagt ner extra krut på. På Vaxholms Kastell finns även möjlighet att få upp flåset och aptiten på någon av deras roliga aktiviteter. Nästan det mysigaste på hela kvällen är troligtvis båtturen dit och hem som tar ungefär 50 minuter och avgår från Strandvägen.

Stallmästaregården är ett väldigt bra exempel på ett mysigt julbord i Hagaparken. När ni till anländer till dessa vackra historiska matsalar erbjuder dem dig alla traditionella godsaker och även rökta specialiteter. Här speglar de historiska inslagen arvet som Sveriges första värdshus. Restaurangen omges av en lugn och rogivande miljö med storslagen natur samtidigt som stadens puls bara ligger ett kort promenadavstånd därifrån.

Ulla Winbladh dukar upp julbord i sitt vackra värdshus som är beläget på djurgården. När man väl kommer in får man känslan av att man förflyttas tillbaka i tiden med fin belysning och massa små detaljer som genast ger en mysig, behaglig och avspänd stämning. Här är den traditionella och vällagade buffén så inbjudande så att du kommer att vilja smaka på allt.

Julbordsmäklarna samarbetar med de mest välrenommerade restaurangerna i Stockholm som serverar julbord och bokade under föregående år julbord till 28 000 personer. Våra kundutvärderingar tillsammans med andra recensioner på internet ligger till grund för slutsatserna i denna bloggserie. Dela gärna med dig vad du tycker!


Vill du få tips och hjälp med att boka årets julbord, kontakta oss nu!

Julbordsmäklarna är Stockholms största förmedlare av julbord. Hos oss bokar du snabbt och enkelt Stockholms bästa restauranger till årets julfest eller julbord. Vi erbjuder alltid samma pris som hos restaurangen!

Fyll i alla fält och skicka sedan din förfrågan. Vi kontaktar dig inom 1 tim.