28 april, 2015

Julborden betyder idag oerhört mycket för restaurangerna, december är många restaurangers toppmånad.

De flesta har omkring 10 % högre omsättning denna tid på året än vad de har i övrigt. Svenska folket, både företag och privatpersoner, tar sig ut på restaurangerna runt om i Sverige och äter julbord i december. Många människor som i vanliga fall inte äter ute speciellt ofta, tar chansen vid juletider och unnar sig själva ett restaurangbesök.

Under ungefär 4 veckor äter vi svenskar julmat för ungefär 2.5 miljarder kronor, enligt beräkningar från Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare, SHR. För vissa restauranger är denna månad avgörande för om resultatet i slutändan hamnar på minus eller plus.
Turism och julbord är de två största inkomstkällorna för restauranger runt om i landet och självklart är julborden olika viktigt i olika delar av landet. Turister står för hela 45 % av restaurangkonsumtionen, men under december månad går turistnäringen ner, vilket gör julborden extra viktiga för restaurangerna.

Källa: Visita (fd SHR)


Vill du få tips och hjälp med att boka årets julbord, kontakta oss nu!

Julbordsmäklarna är Stockholms största förmedlare av julbord. Hos oss bokar du snabbt och enkelt Stockholms bästa restauranger till årets julfest eller julbord. Vi erbjuder alltid samma pris som hos restaurangen!

Fyll i alla fält och skicka sedan din förfrågan. Vi kontaktar dig inom 1 tim.